Vilka billån utan kontantinsats finns det i Sverige?

Innehåller annonslänkar
Låna till kontantinsats:
Låna till kontantinsats via Advisa Jämför lån till kontantinsats →
Låna till kontantinsats via Lånekoll Jämför lån till kontantinsats →

Vilka billån utan kontantinsats finns det i Sverige? För att svara på den frågan så måste du veta vad ett billån utan kontantinsats är exakt. För det är nämligen ett privatlån. Ett lån utan säkerhet. Så vad är det då? Jo det är ett lån där du inte lämnar något i säkerhet för lånet. Något i pant för att du ska betala tillbaka lånet. Vid ett husköp så lämnar du huset som säkerhet för lånet så banken alltid kan sälja huset om du inte betalar och på så sätt minska sin risk att förlora pengarna de lånar ut till dig. Och så är det med billån utan kontantinsats också - men tvärtom.

Fördelar med privatlån till bil

Det finns även andra fördelar med privatlån trots att det ofta är dyrare då kraven för att få låna pengarna är mindre då billån med bilen som säkerhet är bara går att ta på nyare bilar och du ofta bara får köpa bilen av en av banken godkänd bilhandlare.

Det gör att folk ändå väljer privatlån. Men sedan är det inte alltid så att ett privatlån är dyrare än ett billån med bilen som säkerhet. Med oftast är det så att lån med säkerhet är billigare än lån utan säkerhet.

Du lämnar INTE bilen som säkerhet

Långivaren tar en större risk och behöver därför ta mer betalt. Men varför tar då inte allt billån med bilen som säkerhet? Jo till exempel för att dom inte har någon kontantinsats.

För om du lämnar bilen som säkerhet för lånet måste du ha MINST 20 procent själv. Och det är så oavsett långivare eftersom det är en lag långivaren måste följa.

9 Dec 2023