Kontantinsats till hus

Innehåller annonslänkar
Låna till kontantinsats:
Låna till kontantinsats via Advisa Jämför lån till kontantinsats →
Låna till kontantinsats via Lånekoll Jämför lån till kontantinsats →

Kontantinsats till hus ligger på 15 procent minst och det kommer du inte ifrån oavsett vilken bank du vänder dig till. Vissa banker kan till och med kräva mer än så om de tycker din ekonomi inte är tillräckligt tillfredställande för dom. Då kan dom alltså kräva mer än 15 procent. Men det som är säkert är att en bank i Sverige inte ska låna ut mer än 85 procent med bostaden som säkerhet för lånet. Har du inte 15 procent själv så kan det i vissa fall gå bra att låna till kontantinsatsen med ett privatlån. Privatlån är ett lån där du inte lämnar huset som säkerhet för lånet och därför passar det bra för att finansiera just insatsen vid husköp. Läs vidare om det nedan.

Låna till kontantinsatsen vid köp av hus

Det är möjligt att låna pengar till kontantinsatsen vid köp av hus i skrivande stund. Men det måste få plats i din kalkyl. Så enkelt är det. Om man tar ett privatlån får man köpa vad man vill för pengarna - det vill säga till exempel en kontantinsats. Men du måste få plats med både privatlånet och bolånet.

Kontakta mig angå guiden Kontantinsats till hus

Kontantinsats till hus skapade jag för dig som planerar att köpa hus och vill vet hur stor kontantinsats du måste ha. Samt om det går att finansiera även kontantinsatsen med lån. Jag skapde den här guiden för att jag själv har behövt låna till insatsen och saknade att någon kunde säga att det var möjligt. Då hade jag nämligen kommit in på bostadsmarknaden snabbare än vad jag gjorde. Men jag har privatlån till insatsen att tacka att jag till slut kunde köpa en bostad. Jag ger inga råd utan försöker bara rada upp fakta.

30 Oct 2023